این مراسم از مهم ترین جشن های بومی منطقه قشم است هرچند که در روستاها و قسمت هایی از قشم مراسم دیگری مانند جشن میگو، زنبیل گردانی و … نیز دیده می شود.
مردم قشم از جمله مردمی هستند که اصالتشان را از دست نداده اند و در دنیای امروزی بخش عظیمی از آداب گذشتگان خود حفظ کرده اند. قطعا شما هم از جاذبه های اعجاز انگیز قشم شنیده اید اما نکته مهم تر مهمان نوازی و خوش رویی مردم این منطقه است که هر گردشگری را به خود جذب می کند.
این مردم در طی سال های طولانی پذیرای تجار و بازرگانان خارجی و داخلی زیادی بوده اند و به همین جهت نیز بسیار مهمان دوست هستند.
زبان محلی مردم قشم جزیرتی است که ترکیبی از گویشهای ایرانی از جمله لارستان، بندری، مینابی، عربی و برخی از زبانهای هندی، زنگبار و حبشی آفریقایی، انگلیسی و پرتغالی است.
مردم محلی لارَک به زبان کُمزاری تکلم میکنند که امروزه در حدود 4000 تا 5000 نفر هستند.
این نیز توسط کمزاریها در ساحل کمزار شبه جزیره موساندام در شمال عمان صحبت میشود. این تنها زبان ایرانی است که به طور انحصاری در شبه جزیره عربستان نیز در بین مردم تکلم میشود.
لحظه ای که بخواهیم از پوشش مردم قشم بگوییم حتما تصاویر پر نقش و نگار لباس ها جنوبی مخصوصا زنان این منطقه که المان هایی از هند و آفریقا در آن نهفته است به ذهن متبادر می شود.
لباس های زنان قشم که کندوره نام دارد در کنار شلوار سوزن دوزی قرار می گیرد. روسری ای به نام لیسو و برقعی که بر صورت می زنند و حصیر سنتی چیدا.
دیدگاهتان را بنویسید